Wat een jaar!

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 20:33

2020 Wat een jaar was je. 

Met het schrijven van dit blog, realiseer ik met dat ik dit seizoen maar 1 blog heb geschreven, ergens in Februari. 
Niet wetende dat dit een heel ander jaar zou worden. 
Gelukkig heb ik in eerste instantie door kunnen vilten in de werkplaats, en hebben jullie workshops geboekt later in het seizoen waardoor ik toch wat kosten kon dekken. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. 

In Maart was het zover, een grote droom die uitkwam, mijn eigen gele bestelauto werd een feit. Hierdoor kon ik veel vrijer bewegen met de wol. 
Lang heb ik niet hoeven zoeken, ik heb een lijstje gemaakt met wensen en budget en binnen een dag was Gele toettoet gevonden in dezelfde omgeving als waar ik woon. 

 

2020 was een jaar met veel workshops. Het vinden van genoeg wol was een uitdaging omdat er meer werd geschoren met de machine ipv met de hand en er dan minder mooie vachten te vinden zijn. Gelukkig heb ik uiteindelijk alle workshops van wol kunnen voorzien, mede dankzij de Deventer schaapskudde waar ik 40 vachten af kon nemen. 

Nieuw was het vilten op lokatie. Omdat ik niet meer op een boerderij woon, was ik nu afhankelijk van het vinden van goede lokaties om de workshops te geven en dat is gelukt! 
Het waren opvallend genoeg allemaal boerderijen. De biologische zorgboerderij Makandra was het populairst met de mooie bloementuin, maar ook de Brandrood boerderij viel erg in de smaak. 

Dit jaar had ik ook voor het eerst de workshop kraag vilten en het maken van een vachtje voor een baby. Dit beviel me erg goed. Er kwamen ook een aantal gezinnen samen vilten. Erg leuk. 

Omdat het vilten zelf voor mij steeds meer routine is geworden was ik voor mijzelf op zoek naar meer diepgang en vernieuwing en ik ben heel blij om te hebben ontdekt dat dit er zeker in zit. In de vorm van meer ceremonieel te gaan vilten, dit houdt in dat ik de natuurelementen meer betrek bij het vilten, ik meer werk met de kracht van intenties en graag tijdens een workshop werk met verbinding. Dit werk wil ik meer en meer uit gaan diepen het komende seizoen 2021. 

Voor sommigen is het misschien te zweverig, daarom biedt ik ook nog een paar 'normale' workshops aan komend jaar. Zodat iedereen die wil lekker kan komen vilten. 

 

Ik werk zelf veel met dans en systemisch werk en heb een achtergrond in Pedagogiek en Psychologie en zou heel graag al deze elementen samen willen brengen in verdiepings workshops. 

Hou de website vooral in de gaten. 

Voor nu ligt de winterperiode voor de deur. Een moment van rust, bijkomen, bezinnen en voorbereiden. Zodat in Februari met de komst van de lammetjes het nieuwe seizoen kan beginnen. 

 

Ik dank ieder die dit jaar op de workshop is geweest, een vacht heeft gekocht of op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan Viltvrouw. 
Met name wil ik benoemen Marit Vreeswijk die een prachtige film heeft gemaakt over mijn werk. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.