Schapen knippen met de hand, in rust en harmonie met de kudde. 

 

De eerste Schapenknipcursussen waren een succes en het enthousiasme groot. 

Ook dit jaar zullen er weer cursussen plaatsvinden. Om de groepen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en in te kunnen staan voor de veiligheid van deelnemers en schapen is het belangrijk dat je het onderstaande formulier volledig invult. 

 

De voorlopige data zijn ;

*Zaterdag 4 Mei kennismakingsdag voor mensen die geïnteresseerd zijn om te kijken of schapen knippen iets voor hen is. Een dagcursus inclusief Lunch en schaar. 145,- euro pp. 

 

*Weekend van 31 Mei-2 Juni Beginnerscursus voor mensen die graag willen leren schapen knippen.  Drie dagen onderdompelen in de wereld van de schapen, slapen tussen de schapen en de eerste stappen maken in het knippen van de schapen. 375,- pp. inclusief schaar, lunch, diner en overnachtingen in eigen tent. 

 

 

* Week 13-17 Mei Cursus Belgie voor mensen die al (beginnend) ervaring hebben met schapen/ eigen schapen hebben en het knippen in de praktijk willen gaan gebruiken. 

Een vijfdaagse op een heus Chateau in Belgie, een prachtige plek waar je slaapt in een kasteel en elke dag tussen de schapen zult zijn, inspiratie, kennis en ervaring opdoet om zelf op het schapenknippende pad verder te kunnen. 735,- Inclusief schaar, lunch, diner en overnachtingen.  Een gegarandeerd inspirerende week op deze mooie plek tussen de schapen. 

 

*Oefendag voor cursisten ; 26 en/of 29 Mei (onder voorbehoud weer en vachtrijping schapen) voor mensen die al een cursus hebben gevolgd en vlieguren willen maken onder begeleiding.

35,- euro per dagdeel. 

 

* Ouessant verdieping Belgie ; 20 & 21 Juni voor mensen die al een cursus hebben gevolgd en het knippen van Ouessants willen verdiepen. 

222,- inclusief lunch, diner en overnachting.

 

 

Met alle schapenknippende vrouwen vormen we samen 'the Move-mènt' een beweging om schapen diervriendelijker te knippen en zo een verandering teweeg te brengen in schapenland en met elkaar te verbinden. De website is in de maak en volgt uiterlijk 21 Maart 2024.