Schapen knippen met de hand, in rust en harmonie met de kudde. 

 

De eerste Schapenknipcursussen waren een succes en het enthousiasme groot. 

In 2025 zullen er weer cursussen plaatsvinden. Om de groepen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en in te kunnen staan voor de veiligheid van deelnemers en schapen is het belangrijk dat je het onderstaande formulier volledig invult. 

 

Alle cursussen van dit seizoen zitten VOL. Voor interesse voor 2025 kun je een bericht sturen via het contactformulier hieronder. 

 

 

 

 

 

 

Voor opgave is het belangrijk iets toe te voegen over jouw motivatie. Om het dierenwelzijn te waarborgen vind ik het belangrijk mensen op te leiden die ook daadwerkelijk iets gaan doen met hetgeen wat je leert op de cursus, hetzij schapen knippen die je zelf hebt, schapen knippen bij kennissen of vrienden of het opbouwen van jouw eigen netwerk waar je gaat knippen. Enige kennis van schapen of ervaring is zeer gewenst, maar niet perse nodig. Ook is het belangrijk fit genoeg te zijn omdat schapen scheren een zware taak is. 

Met een aantal schapenknippende vrouwen vormen we samen 'the Move-mènt' een beweging om schapen diervriendelijker te knippen en zo een verandering teweeg te brengen in schapenland en met elkaar te verbinden. Je vindt ons op www.theshearingmovement.eu