Al sinds ik heel jong ben, is zingeving de belangrijkste pijler in mijn leven geweest. Ik was altijd op zoek naar de diepte, de zin van alles. 

Dat heb ik ook in mijn viltwerk leidend laten zijn, en na een paar jaar workshops geven zijn deze sinds 2020 naar 'Viltceremonies' getransformeerd.

Wol is niet alleen een prachtig natuurproduct, het is ook sinds oudsher een heel verbindend middel gebleken, met de schapen en de natuur,  elkaar en onszelf. 

 

In de Viltceremonies houdt het concreet in dat we gebruik maken van rituelen om het vilten kracht bij te zetten. Ik verweef wat ik de afgelopen jaren leerde in een intensief traject met dans, systemic ritual, social work en het leven dichtbij de natuur in deze workshops. 

Hierbij kun je denken aan werken met intenties, de windrichtingen en het medicijnwiel vanuit het sjamanisme, delen met elkaar in een cirkel of het bekrachtigen van relaties door het samen maken van een viltvacht. 

We weven deze dag onze Ceremonie in het samenzijn en de vacht die we vilten.

 

Naast deze workshops biedt ik momenteel ook nog af en toe  'reguliere' workshops aan waarin we ons richten op het ambachtelijk maken van een schapenvacht, deze workshops kun je vinden onder het kopje Ambachtsworkshop. 

 

De verschillende workshops zijn te vinden in de Agenda.