Dit jaar zijn er twee mogelijkheden voor het leren schapen knippen op ambachtelijke wijze. Lees onderstaande tekst goed door. 

 

Belgie ; 15 tm 19 mei 2023 555,-

Nederland : 26 tm 28 Mei 2023 333,- 

 

Beide opties zullen naast het leren schapen knippen, ook een gevoel van vakantie hebben, een kleine retraite in de natuur.

 

In België is er een zwemvijver, een chateau waar we slapen en genoeg schapen rassen om van te leren. We knippen iedere ochtend of middag en daarnaast is er vrije tijd om meer te leren over de schapen, wol te bewerken en de prachtige omgeving te verkennen.

 

Schapen knippen is heel intensief werk dus de rust en actie wisselen elkaar af om fit genoeg te blijven voor de kniprondes. Voor diegene die de smaak te pakken hebben is er altijd mogelijkheid tot meer oefenen. Er zijn schapen genoeg. 

Deze cursus is met name geschikt voor mensen die al ervaring met dieren/schapen hebben en ook zwaar lichamelijk werk aankunnen. Voor als je in de toekomst echt iets wilt doen met wat je leert op de cursus. We zullen elkaar flink inspireren deze week. 

Optioneel bij te boeken is een Vacht viltworkshop waarbij we zullen vilten met de vachten van de geknipte schapen. Deze vachten blijven op het chateau maar je kunt hierna met deze geleerde techniek jouw eigen geknipte vachten ook nog eens vilten. 

 

Het weekend in Nederland is meer geschikt voor beginners. We gaan echt kennismaken met het leven rondom schapen, bezoeken de schaapskudde, gaan op verschillende locaties knippen en contact maken met de schapen. S avonds is er tijd voor een kampvuur, een mooie schapen film of lekker vroeg naar bed. Het knippen is zeer intensief werk dus slaap is erg belangrijk. We eten gezamenlijk en gaan een mooie driedaagse beleven waarin je meer ervaring opdoet met het omgaan met schapen, het contact maken en houden tijdens het knippen en het leren omgaan met de (loei scherpe) scharen. 

Alle cursussen zijn inclusief lunch, overnachting, programma, en je eigen Knip schaar. Voor ontbijt en diner dien je zelf (of gezamenlijk) te zorgen. 

 

Belangrijk is jouw motivatie. Waarom wil jij leren schapen knippen? Hoe zie jij jezelf in de toekomst tov dit ambacht? Welke ervaring heb je al (of nog niet)? Wat doe je in je dagelijks leven? Ben je bereid verantwoordelijkheid voor jezelf en jouw proces te nemen? Ben je bereid aan de Movement van schapen knippers deel te nemen? Ik hoor je graag. 

 

Ik stel groepen samen op basis van beschikbaarheid, motivatie en geschiktheid voor het vak. Mocht je dit jaar niet geselecteerd worden dan is er volgend jaar weer een nieuwe kans. 

Tot gauw <3