Dit jaar zijn er twee mogelijkheden voor het leren schapen knippen op ambachtelijke wijze.

Lees onderstaande tekst goed door. 

 

22 tm 26 Mei 2023 Blégny Belgie. (VOL ; reservelijst) 

 

Deze knipweek zal naast de cursus ook een gevoel van vakantie hebben, een kleine retraite in de natuur.

 

In België verblijven we op een heus chateau in de natuur, omringt door een heleboel schapen. Er worden op deze plek heel veel verschillende rassen gehouden waar we van kunnen leren en mee kunnen oefenen. 

Er is  een zwemvijver, een kasteelzaal waar we slapen en genoeg ruimte om tijd voor jezelf te hebben.  We knippen iedere ochtend en/of middag en daarnaast is er vrije tijd om meer te leren over de schapen, wol te bewerken en de prachtige omgeving te verkennen. We leven deze week tussen de schapen. 

 

Schapen knippen is heel intensief werk dus de rust en actie wisselen elkaar af om fit genoeg te blijven voor de kniprondes. Voor diegene die de smaak te pakken hebben is er altijd mogelijkheid tot meer oefenen. Er zijn schapen genoeg. 

 

Deze cursus is met name geschikt voor mensen die al ervaring met dieren/schapen hebben en ook zwaar lichamelijk werk aankunnen. Voor als je in de toekomst echt iets wilt doen met wat je leert op de cursus. We zullen elkaar flink inspireren deze week. In de avonden is er tijd voor een kampvuur, leren spinnen met een spintol of lekker op tijd naar bed. Bij regen hebben we een prachtige (schapen) film in petto.  Er is deze week ook ruimte voor inbreng van deelnemers. Ook is er tijdens deze knipweek een groep spinsters aanwezig en is er waarschijnlijk ruimte voor uitwisseling. 

 

Deze cursus is  inclusief lunch, overnachting,  programma, en je eigen Knip schaar. Voor ontbijt en diner dien je zelf (of gezamenlijk) te zorgen. Er is een keuken aanwezig om wat te kunnen bereiden. 

 

Optioneel bij te boeken is een Vacht viltworkshop waarbij we zullen vilten met de vachten van de geknipte schapen. Deze vacht mag je mee naar huis nemen en je leert de gehele techniek zodat je daarna zelfstandig kunt vilten. 

 

 

*!! Het weekend in Nederland is meer geschikt voor beginners. We gaan echt kennismaken met het leven rondom schapen, bezoeken de schaapskudde, gaan op verschillende locaties knippen en contact maken met de schapen. S avonds is er tijd voor een kampvuur, een mooie schapen film of lekker vroeg naar bed. Het knippen is zeer intensief werk dus slaap is erg belangrijk. We eten gezamenlijk en gaan een mooie driedaagse beleven waarin je meer ervaring opdoet met het omgaan met schapen, het contact maken en houden tijdens het knippen en het leren omgaan met de (loei scherpe) scharen. Deze data volgen later. 

*helaas bleek het niet haalbaar dit weekend in NL rond te krijgen, het is een dag workshop geworden op 4 Juni 2023. ( Vol; reservelijst mogelijk )

 

 

Belangrijk is jouw motivatie. Ben je fit?  Waarom wil jij leren schapen knippen? Hoe zie jij jezelf in de toekomst tov dit ambacht? Welke ervaring heb je al (of nog niet)?  Welke ervaring heb je in het omgaan met dieren? Wat doe je in je dagelijks leven? Ben je bereid verantwoordelijkheid voor jezelf en jouw proces te nemen? Ben je bereid aan de *Movement van schapen knippers deel te nemen? Ik hoor je graag. 

 

Ik stel groepen samen op basis van beschikbaarheid, motivatie en geschiktheid voor het vak. Mocht je dit jaar niet geselecteerd worden dan is er volgend jaar weer een nieuwe kans. Mensen die vorig jaar de beginnerscursus hebben gevolgd krijgen voorrang. Twijfel je? Je kunt je dan alsnog inschrijven, geef dan gewoon je twijfels aan. Als je voor beide cursussen geinteresseerd bent, geef dat ook even aan. 

 

Tot gauw <3 

 

 

*Movement van schapenknippers houdt in dat je je inzet het ambacht in stand te houden, actief jaarlijkst te knippen en evt. inzetbaar te zijn bij vraag naar schapenknippers bij grotere kuddes.