In het viltseizoen van Maart tot en met Oktober bied ik workshops vachtvilten aan. Sinds 2021 is er een onderscheid tussen viltceremonies en ambachtelijke workshops.

 

Viltceremonie
In de viltceremonies gaan we een vacht vilten waar we van tevoren verbinding mee maken middels een ceremonie en zullen we overnachten op een plek in de natuur.  Off grid, in verbinding met de elementen. Er is meer ruimte voor deelcirkels en het uitspreken van wat er in je omgaat tijdens het viltproces en mogelijkheid tot reflectie en stilte. De rituelen die we doen komen voort uit het Sjamanisme en systemisch werk. Je gaat na deze workshop met je eigen gemaakte vacht naar onder je arm naar huis. Deze weekenden zijn van zaterdag 16.00 uur tot zondag 16.00 uur. 

Ambachtelijke viltworkshop
In deze workshop leer je in kleine groepjes de techniek van het vilten van een (grote) schapenvacht en ga je met je eigen gemaakte vacht naar huis.

Ik kies ervoor om deze workshops kleinschalig aan te bieden zodat we de tijd en ruimte hebben voor vragen en daardoor de techniek in deze dag onder de knie te krijgen zodat je het voortaan zelfstandig thuis kan doen. Deze workshops vinden plaats op de boerderij.
De workshop is van 10.00 tot uiterlijk 16.00 uur. 
Een gegarandeerd inspirerende dag!

 

 

Workshop op lokatie 
Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen en een datum te plannen, ik kom dan op lokatie. Benodigdheden op lokatie is alleen toegang tot (heet )water en eventueel elektra, dit is evt ook te vervangen door het maken van een vuur. Ik kom op locatie bij groepen van minimaal 8 personen. Dit is mogelijk voor zowel de viltceremonie als de ambachtelijke workshops.

 

Workshop zitvachtje
In de workshop zitvachtje maak je een schapenvacht van ongeveer 30x30 cm, die we met de hand vilten. In deze workshops is er ruimte tot 10 personen en kan ik ook op lokatie komen. Deze workshop is heel geschikt voor een teamuitje of vrijgezellenfeestje. Lokatie wordt in overleg bepaald.
Kosten 35 euro pp inclusief materialen. Duur van de workshop is een dagdeel. 

Vragen of opgave graag via het contactformulier. 


Ook super leuk als verjaardagskado! 


De workshops worden gegeven in omgeving Arnhem, Holten of op zelfgekozen locatie deelnemers.